Urban arena

Denna sida på svenska This page in English

Wake-up Seminarium 9 november - Den förtätade och hållbara staden?

2016-11-11

Höstens sista Wake-up seminarium hölls av Institutionen för arkitektur och byggd miljö med temat förtätning av städer och dess utmaningar.

Programmet bjöd på presentationer av Catharina Sternudd, Gunnar Sandin, Mattias Kärrholm, Johan Wirdelöv, Maria Kylin och Misagh Mottaghi som på en timme målade upp den förtätade stadens olika utmaningar.

Perspektiv som ljusinsläpp, barnens plats, allmänhetens möjligheter att delta i planering av staden, framgångsrika förtätningsprojekt, risk för polarisering när staden förändras samt logistiska och tekniska utmaningar i vattenhantering lyftes.

En timme var en bra språngbräda, men det finns mycket mer att säga så om ni inte hade möjlighet att närvara på tisdagens Wake-up seminarium så bestämdes det att det kommer ett uppföljande möte gällande förtätning. Om ni är intresserade av att delta på det så skicka ett mail till Sofie Sandin!